E okul ile ilgili sorular-cevaplar » E-okul

E okul ile ilgili sorular-cevaplar




E okul ile ilgili sorular-cevaplar

Soru 1) Bir öğrencini şubesini değiştirdikte e-okuldan nasıl değiştirmemiz gerekiyor?

Cevap 1) Öğrenci işlemlerinden öğrenciyi buluyorsunuz. “Öğrenci Bilgileri” kısmında sınıf/şube seçip kaydediyorsunuz.

Soru 2) e okul şifrelerimizi müdür bey değiştirmiş bu yıl yeni şifreleri aldık ama kurum işlemlerini tıklayınca giriş sayfasına atıyor bizi söyledik durumu bütün okullarda var aynı sorun dediler bu problem herkeste var mı yoksa müdür yetkileri mi yanlış vermiş.

Cevap 2) Yönetici Modülünden >> Güvenlik Grupları >> Grubun yetkileri bölümünü seçerek (Bu işlemi yapmadan evvel Öğretmenleri açılan gruplar sekmesinden daha önce belli bir grup içine almış olmanız gerekiyor) daha önce açtığınız gruplardan her birine ayrı ayrı girerek -Ekran yetkilerini düzenlemek için tıklayınız…- yazısına tıklayıp ilkokul-ortaokul kurum işlemlerini seçip oradan listele diyerek Giriş Ekranı>>Notlar ve Duyurular son olarakta Görüntüle yazan yerdeki boş kutucuğu aktif hale getirip kaydet melisiniz. Bu işlemi açılan tüm gruplar için ayrı ayrı okul idares, şifresi ile yapmalısınız. Sıkıntı çözülecektir.

Soru 3) Explorer 9 ile eokula girdiğimde kaydetme ve solda çıkan mavi kutucukları yani kısacası resimle köprülenmiş bağlantıları açamıyorum.

Cevap 3) Internet Explorer yeni sürümlerinde e-Okul ve Mebbis modüllerinin bazı bölümleri çalışmamaktadır. Bu sorunu çözmek için İnternet Explorer’ın Araçlar Menüsünde bulunan Uyumluluk Görünümü Ayarlarından > Tüm Web Sitelerini Uyumluluk Görünümünde Göster seçeneği seçilerek işlem yapılabilir. Başka bir çözüm için ise Mozilla Firefox denenebilir.

Soru 4) okulda 3 tane 5. sınıf var 2 tanesinin sınıf öğretmeni doğru. ama bir tanesinde sınıf öğretmeni olarak tayini çıkan bir öğretmen gözüküyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? 5. sınıflara sınıf öğretmeni nerden atanıyor?

Cevap 4)  Şube İşlemleri + Şube Ekle + Sınıf Öğretmeni bu yolla halledebilirsiniz.

Soru 5) Davranış notları hemen hemen hep aynı.Toplu girmek istiyorum.Bunun kısa bir yolu var mı?

Cevap 5) E-okul davranış notu girişi-javascript;Davranış notlarını hızlı girmek için Davranış notu sayfasını açtıktan sonra aşağıdaki kodlardan bir tanesini mevcudu sınıf mevcuduna göre değiştirdikten sonra adres satırını yapıştırın ve tüm notlar dolsun…

“javascript: var mevcut=23;var xxi=0;var xxj=0;dakika=20;for(xxi=2;xxi<=mevcut+1;xxi++){for(xxj=1;xxj<=10;xxj++){document.getElementById(“dgNotListesi__ctl” + xxi + “_txtOGR_DN_NOTU”+xxj).value=5;}};void(0);”

“javascript: var mevcut=23;var xxi=0;var xxj=0;dakika=20;for(xxi=2;xxi<=mevcut+1;xxi++){for(xxj=1;xxj<=10;xxj++){document.getElementById(“dgNotListesi__ctl” + xxi + “_txtOGR_DN_NOTU”+xxj).value=Math.round(Math.random())+4;}};void(0);”

 Soru 6 ) ALT KULLANICI ŞİFREM OLDUĞU HALDE DAVRANIŞ NOTLARINI GİREMİYORUM

Cevap 6) Alt kullanıcı şifrenizin olması davranış notu girmek için yeterli değildir. Bunun yanı sıra danranış notu girmek istediğiniz sınıfın sınıf öğretmeni de (Sınıf Rehber Öğretmeni)olmanız gerekir.

eokul-basvuru-kilavuzu

Soru 7) Mebbis şifre ve kullanıcı adımı kaybettim bana yardımcı olabilirmisiniz.

Cevap 7) Mebbis kullanıcı adınız genellikle T.C. Numaralarından oluşmaktadır. Şifreniz için ise okul müdürlüğü ile görüşmelisiniz personel şifresi ile ilgili yetkilidirler.

Soru 8) Ben müdür yetkili sınıf öğretmeneyim.Yanımda çalışan bir öğretmene kullanıcı ve şifresini vermeme rağmen öğretmen davranış notlarını girememektedir.Ayrıca 1-2-3 birleştirilmiş sınıfı okutmasına rağmen kullanıcı ve şifresini girdiğinde davranış notlarını vermek istediğinde 1-2-3-4-5 bütün sınıflar görünüyor.(Kendisine 1-2-3 sınıfların görünmesi gerekirken)ders öğretmenleri, şube ekle gibi kısımların hepsi doğru olmasına rağmen bunu düzeltemiyorum.

Cevap 8) Yetkilendirme Yaptığınız Öğretmene yetki verdiğniz ekranda T.C.kimlik no kısıtlaması yapmayı unutmayınız. Yine yetkileri düzenlerken oluşturmuş olduğunuz grubun yetkilerini ve o öğretmene atadığınız yetki grubunun seçimini kontrol ediniz. Ayrıca sınıf şube işlemlerinde ilgili öğretmeni sınıfa atamış olmanız gerekiyor. Sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için uygun bir zamanda şahsen muracaat ederseniz sorununuzun giderilmesi daha kolay olacaktır. Yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla sorununuz çözülecektir.

sORU 9) e okuldan çıktı almak istiyorum fakat yavaş olduğu için pdf dosyası haline getiriyorum pdf dosyalarında mesela takdir teşekkür belgelerinde ana sınıfı katılım belgelerinde yazı puntosunu küçük gösteriyor. Bunun bir çözümü var mı?

CEVAP 9) Raporu açıp word olarak export edin hepsi çıkıyor bu şekilde



e okul ogrenci notlarini giremiyorum, e-okul soru-cevap, okul ile ilgili 2 soru, okullarda ders müfredatıyla ilgili sorular, YETKİ VERİLDİĞİ HALDE DAVRANIŞ NOTLARINI GİREMİYORUM





16 Şubat 2013 Saat : 5:44
  E-okul

“E okul ile ilgili sorular-cevaplar” için 1 Yorum

  1. can yılmaz diyor ki:

    Geçmiş yıllara ait sınıf geçme defteri almak istiyorum lakin 2008-2009-2010 yılları boş çıkıyor diğerlerindede sadece bir sınıfa ait veriler var sizce sorun sistemsel mi?
    (Not kilitle bölümünden işlemleri yapmaktayım)

E okul ile ilgili sorular-cevaplar Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz



Facebook Sayfamız

Son Yorumlar